Tjente godt på Server-forliset

Server-forliset utenfor Fedje i Hordaland i januar i år ble en miljøkatastrofe, men flere av dem som har deltatt i oppryddingen har tjent godt.

Publisert 10. okt. 2007 kl. 10.14
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 06.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 179 ord
Det skriver Bergensavisen. Et eksempel er båtutleie. Austerheim kommune, som ble hardt rammet av oljesølet, kjøpte like etter forliset en ny båt. Båten kostet 380.000 kroner, og i løpet av aksjonen tok kommunen inn mellom 800.000 og 900.000 kroner i leie. I tillegg tjente kommunen på å leie ut biler, flytebrygger, båter og traktorer. Det skriver Bergensavisen. Et eksempel er båtutleie. Austerheim kommune, som ble hardt rammet av oljesølet, kjøpte like etter forliset en ny båt. Båten kostet 380.000 kroner, og i løpet av aksjonen tok kommunen inn mellom 800.000 og 900.000 kroner i leie. I tillegg tjente kommunen på å leie ut biler, flytebrygger, båter og traktorer. Kommunen har brukt i underkant av 20 millioner kroner etter Server-ulykken. Regningen er sendt det Interkommunale utvalget mot akutt forurensing (IUA) og kommunen har lagt på 15 prosent i administrasjonsgebyr.Rådmann Jan Olav Osen i Austrheim sier til avisen at oljeaksjonen gir overskudd, men han vet ikke hvor mye. Han sier at det har vært en svært krevende aksjon å få oljen bort, og aksjonen har påført kommunen mye administrativt ekstraarbeid. (©NTB)