Gerd-Liv Vallas bok «Min historie» blir presentert mandag. Men kommunikasjonsrådgiver Hans Geelmuyden regner med at det blir flere drypp fra boka før lanseringen.- Valla har behov for å ta igjen etter å ha vært midtpunkt i det største mediedramaet her i landet i 2007, sier Geelmuyden til NTB.Utdrag og gjengivelser fra Vallas bok har vært førstesideoppslag i hovedstadsaviser som Aftenposten, Dagbladet og VG denne uka. Og tirsdag sto hun også fram i intervjuer i NRK og TV 2 med opplysninger.VG hadde tirsdag et oppslag om at Valla følte seg sviktet av nåværende helseminister Sylvia Brustad (Ap). Valla ville at Brustad i forbindelse med Yssen- saken skulle hjelpe henne med å tilbakevise påstander fra Berit Reiss-Andersen om løgn.
Ville ha Yssen
Reiss-Andersen var statssekretær i Justisdepartementet under Vallas ledelse i 1997. Da Reiss-Andersen ville slutte, ba Valla henne vente med å fratre stillingen fordi den politiske ledelsen ved Statsministerens kontor skulle ha bedt Reiss-Andersen om å fortsette en stund. Reiss-Andersen mente dette var løgn fra Vallas side for ingen ved Statsministerens kontor visste at hun ville slutte.I boka si skriver Valla at det var daværende Barne- og omsorgsminister, Sylvia Brustad, som ba om at Reiss-Andersen måtte vente med å slutte i jobben fordi hun måtte skaffe erstatter for sin egen statssekretær, som var ingen ringere enn Ingunn Yssen. Det var nemlig Yssen som Valla ønsket skulle erstatte Reiss-Andersen som statssekretær i Justisdepartementet.Da Brustad i januar i år ble oppringt fra en av Vallas rådgivere for å imøtegå påstandene til Reiss-Andersen, svarte Brustad at hun ikke ville bli dratt inn i saken. (©NTB)