- Vi er overrasket over at selskapet er nødt å redusere forventningene sine så kraftig

Analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB Nor Markets om Marine Harvest, etter at selskapet reduserer forventningene til slaktevolum for 2007. - Dette begynner dessverre å bli en vane for selskapet, sier analytikeren til HegnarOnline.

Næringsliv
Tidligere i dag skrev HegnarOnline at Marine Harvest har redusert forventningene til slaktevolum for 2007 til 335 000-345 000 tonn. Selskapet har tidligere gått ut med et estimat på totalt slaktevolum for 2007 på 370 000 til 390 000 tonn.Analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB Nor Markets er overrasket over at selskapet reduserte forventningene så kraftig, og mener det er vanskelig å se at alt skyldes problemene i Chile.- Selskapet har guided på slaktevolum på 370-390.000 tonn som impliserer cirka 17 prosent vekst fra 2006, egentlig litt mer når en justerer for Pan Scotland. Industrien total vil vokse cirka ti prosent i år, så det var ikke veldig overraskende at selskapet var nødt å redusere sine forventninger. Vi hadde et estimat som lå under den lave enden av guidance på 367.000 tonn. Ved å bruke midtpunktet på dagens guidance så impliserer det en vekst på fem prosent som er noe lavere enn det generelle markedet, noe som var overraskende lavt, sier analytikeren til HegnarOnline.- Vi er overrasket over at selskapet er nødt å redusere forventningene sine så kraftig, fortsetter han.Og selv om selskapet skylder på Chile, mener han det er vanskelig å se at alt skyldes dette området ettersom volum justeringene er for store.- I forhold til våre estimat så må vi justere ned volumene med 27.000 tonn i forhold til midtpunktet på dagens guidance. Ved å bruke en EV/kg multippel på 55, noe som er litt lavt siden mye er i Chile og har lavere multippel, så bør verdifallet alt annet likt være på cirka 1.5 milliarder kroner. Selskapet har 3.473 millioner aksjer som indikerer at kursen bør falle cirka 43 øre på dette, alt annet likt.Når selskapet plutselig sier at de er syv prosent mindre enn ventet, så vil det, ifølge analytikeren, slå i området fem til syv prosent på kursen i dag, siden det tidligere har vært noe snakk om en mulig profit warning.-Dette begynner dessverre å bli en vane for selskapet, da selskapet sa nesten det samme på denne tiden i fjor også, avslutter han.Foto: Scanpix