Selger mynt for høystbydende over 500.000

I helgen vil en av Norges mest sjeldne mynter selges på auksjon i Oslo. Utropsprisen er på 500.000 kroner.

Næringsliv

Lørdag 17. og søndag 18. november holdes norgeshistoriens største myntauksjon på Grand Hotell i Oslo.Nær 2.000 objekter skal auksjoneres bort, men en mynt skinner mer enn de andre.Christian Vs gulldukat fra 1673 er ventet å bli Norges nest dyreste mynt noen gang omsatt. Utropsprisen på mynten er på 500.000 kroner, melder Oslo Mynthandel.- Denne mynten er så spesiell og står så høyt på mange samleres ønskeliste at vi tror den kan ende langt høyere. Ja, kanskje til og med helt opp mot en million kroner, sier auksjonarius Gunnar Thesen i Oslo Mynthandel i en pressemelding.Mynten finnes kun i tre eksemplarer, og auksjonsobjektet er den eneste av dem som er i privat eie. De andre to ligger trygt innelåst i Den kongelige Mønt- og Medaillesamling i København og på Fredriksborg Slott i Danmark. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv