Seriegründer Jon Gjedebo Norges beste vekstskaper

Jon Gjedebo, gründer og styreleder i offshore- og eiendomsselskapet Styrbjørn AS i Stavanger, ble onsdag kveld utropt til Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2007.

Næringsliv

Jon Gjedebo får prisen fordi han gjentatte ganger med unikt engasjement har realisert spennende forretningsidéer. Videre ble det kåret nasjonale vinnere i kategoriene industri, tjenester og handel.- Det viktigste jeg har gjort er å ansette folk som er flinkere enn meg, sa Gjedebo, da han ble kåret som beste vekstskaper på Sørvestlandet i oktober.Gjedebo mottok den prestisjetunge prisen av Olav Thon, konsernsjef i Olav Thon Gruppen og Erik Gudbrandsen, styreleder i Ernst & Young, under festforestillingen Skaperkraft 07 i Oslo Konserthus. Omkring 1.400 gjester fra næringsliv, forvaltning, kulturliv og det politiske miljø var til stede på showet. Revisjons- og rådgivningsselskapet Ernst & Young står bak kåringen - i Norge i nært samarbeid med Fokus Bank, Norwegian og Handelshøyskolen BI. Gjedebo er den sjette vinneren av Ernst & Young Entrepreneur Of The Year i Norge siden prisen ble etablert i 2002.Juryens begrunnelse for utnevnelsen av Jon Gjedebo:"Vekstskaperen har gjennom hele sitt liv virket som gründer og vekstskaper. Han startet sin karriere innenfor oljebransjen, og er her for en pioner å regne. I dag er nye utviklingsprosjekter innenfor oljebransjen som Hiload, Remora og Torp Technology i hans fokus. I tillegg er hans engasjement i Hitec Vision Private Equity en sterk medvirkende faktor til en rekke vellykkede veksthistorier og børsintroduksjoner. Kombinert med dette har vekstskaperen bygget opp betydelige eiendomsprosjekter både i Norge og internasjonalt. Gjennom hele sin karriere har han hatt et stort personlig engasjement i sine prosjekter, og klart å realisere sine ideer og visjoner i et antall og en størrelse som få andre kan vise til.Juryen mener at Jon Gjedebo med sitt engasjement og sin evne til å ta sats for nye prosjekter om og om igjen viser betydelig entreprenørånd, er en meget god representant for landets vekstskapere og en verdig vinner av Ernst & Young Entrepreneur of The Year 2007."31. mai 2008 blir Jon Gjedebo Norges representant under "verdensmesterskapet" for vekstskapere i Monaco; Ernst & Young World Entrepreneur Of The Year. Der vil han møte nasjonale vinnere fra nærmere 50 land over hele verden.

Nyheter
Næringsliv