Hovedindeksen på Oslo Børs steg i dag sterke 2,2 prosent. Microsoft-budet på Fast kjørte showet, men StatoilHydro og Yara var blant flere solide tungvektere. Flere endte opp 3-5 prosent. Vinneren steg 12 prosent.Holbergfondene, som eier om lag 3,7 millioner Fast-aksjer, kommenterer Microsofts bud på Fast Search & Transfer.Børsen stiger og Fast blir kjøpt opp av Microsoft. Se Økonominyhetene med Trygve Hegnar her.Hovedindeksen har etablert seg på høyere nivåer enn ved lunsjtider. Flere tungvektere er opp 4-5 prosent. Men ingen kan selvfølgelig matche Fast.Dette er en stor anerkjennelse av Fast, NTNU og til det norske miljøet for søketeknologi, som er blant de beste i verden, sier Per Morten Hoff i IKT-Norge.Under andre forhold på eiersiden og en bedre utvikling i selskapet kunne vi kanskje ha fått en høyere pris, sier Fast-investor Robert Keith.Microsoft har sikret seg 34 millioner aksjer i Fast, og har over ti prosent av selskapet.Microsoft-budet på Fast kjører showet på Oslo Børs, men Yaras soleklare all time high er et annet lyspunkt. Også flere andre tungvektere stiger markert, og bidrar til at hovedindeksen er opp rundt 1,5 prosent.Fast-aksjen går til himmels etter budet fra Microsoft. Analytikere tror ikke på budkrig.Storaksjonær Orkla understreker at selskapet står fritt til å gå for et høyere bud dersom det blir budkrig i Fast Search & Transfer.Microsoft overrasket i dag aksjemarkedet med et bud på Fast Search & Transfer. Det var kjekt, sier investeringsdirektør Kristian Falnes i Skagen-fondene.John Lervik, administrerende direktør i Fast Search & Transfer, kommenterer frieriet fra Microsoft.Jeff Raikes, leder av Microsoft Business Division, kommenterer oppkjøpet av Fast Search & Transfer.Microsoft ønsker å kjøpe opp norske Fast Search & Transfer.