Partnerskapet Klimagevinst består av Det Norske Veritas, DnB NOR, Elkem, Yara, Grieg Gruppen, Hydro, NorgesGruppen, Statkraft, Telenor, Veidekke, TrygVesta, Veolia Miljø, Scatec. Deltakerne representerer samlet en omsetning på cirka 450 milliarder kroner.Et av målene for 2008 er å effektivisere energibruken og redusere utslippene av klimagasser til et minimum. Andre mål er å gjøre Norge til en storeksportør av fornybar energi til Europa, samtidig som norske selskaper skal bli foregangsbedrifter på klima innen sine bransjer globalt.Og selskapene har nok å ta fatt i, for en spørreundersøkelse viser at bare sju av 100 nordmenn mener norske bedrifter viser stor vilje til å motvirke klimaendringene.- Jeg lar meg begeistre av dette initiativet. Nå gjenstår det å se om vi får konkrete resultater i slutten av året, sier olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp). (©NTB)