Med nattens måling utkonkurrerte Svalbard fastlandet hva plussgrader angår. Sunndalsøra var nærmeste konkurrent med 5,4 plussgrader.- Det er veldig spesielt at et sted så langt nord er varmere enn Sør-Norge. Det har vært noen få episoder tidligere hvor Svalbard er varmest i landet, sier klimaforsker ved meteorologisk institutt, Ketil Isaksen.Nattens maksimumstempratur, 5,8 plussgrader målt ved Svalbard lufthavn, er den tredje høyeste målingen for januar på Svalbard siden målingene startet i 1975. Rekorden er 7,7 plussgrader og ble satt 16. januar 2006. Målestasjonen på Svea målte hele 5,2 plussgrader.- I løpet av de siste tretti årene har det vært en betydelig temperaturøkning hvor de siste tre årene skiller seg markant ut. Etterhvert som sjøisen smelter blir området varmere, sier Isaksen.Normaltemperaturen for øygruppen i januar, målt ved Svalbard lufthavn, er -14,6 grader celsius. Dermed var temperaturen hele 20 grader varmere enn normalt.(©NTB)