Fesil-saken må behandles på nytt

Den såkalte Fesil-saken fra Mo i Rana, der fire bedriftsledere er tiltalt for korrupsjon og utroskap, må behandles på nytt.

Næringsliv

Det ble resultatet etter at lagrettens frikjennelse av de fire ble satt til side av dommer Kari Mjølhus. Hålogaland lagmannsrett skal derfor behandle saken på nytt, denne gang med fagdommere og meddommere.Tidspunktet for den nye behandlingen er ennå ikke berammet.Dømt i tingrettenFesil-saken dreier seg om finansiering av en hestevogn. Påtalemyndigheten mener det forelå en fiktiv avtale, som innebar at en tidligere styreleder i Fesil Rana Metall og konserndirektør i Fesil ASA mottok en kombinert bobil og hestehenger til en verdi av vel 1,4 millioner kroner.I Rana tingrett ble den tidligere Fesil-sjefen i oktober i fjor dømt til tre års fengsel for grov korrupsjon. Den tidligere eieren og daglige lederen i Mo Bygg og Anlegg ble dømt til ett år og tre måneders fengsel. I tillegg ble en tidligere verksdirektør og en tidligere økonomisjef dømt til ti måneders fengsel for medvirkning til korrupsjon.

Nyheter
Næringsliv