Fagforbundet Industri Energi krever hastemøte med konsernledelsen og næringsministeren for å få revurdert beslutningen.Også den lokale ledelsen i Bamble beklager sterkt at det britiske selskapet nå vil legge ned.- Etter en grundig gjennomgang av hele aktiviteten i Bamble hadde vi håpet at vi skulle finne løsninger som ville sikre videre drift, sier administrerende direktør i Ineos Bamble A/S, Magnar Bakke, i en kommentar.Fagligpolitisk leder i Industri Energi, Frode Alfheim, sier Ineos selv var med på å skape forhåpninger da selskapet overtok virksomheten i gamle Borealis for et knapt år siden.- Nedleggelse betyr tap av 150 arbeidsplasser og får store negative virkninger både i lokalsamfunnet og for plastindustrien i Norge, sier Alfheim. Ineos kjøpte Borealis i juni 2007. Like før hadde selskapet kjøp Hydro Polymers og fikk dermed nærmest full kontroll over hele petrokjemiindustrien i Grenland.Ineos er verdens tredje største kjemiske selskap med 17.000 ansatte og en årsomsetning på 44 milliarder dollar siste år.Også etter nedleggelsen vil selskapet ha en betydelig virksomhet i Grenland. Den endelige avgjørelsen om hva som skjer med plastfabrikken i Bamble skal tas av bedriftsforsamlingen. (©NTB)