Det var i går - på selveste 1. april - at crestock.com, et globalt bildebyrå basert i Bodø, i en skrev at selskapet hadde kjøpt opp Corbis, en av verdens ledende fotobyråer. Corbis er privat eid av verdens nest rikeste mann, Microsoft-gründer Bill Gates, og omsatte i 2006 for 251 millioner dollar. Bodø-selskapet er ikke helt av den samme størrelseÂ…I pressemeldingen, som var seriøst utformet, gikk det frem at salgssummen var på 625 millioner dollar, og at crestock.com maktet dette finansielle løftet ved hjelp av en skandinavisk investorgruppe, Innovasjon Norge og EU-midler. Crestock-sjef Geir Are Jensen uttrykte stor tilfredshet med handelen:- Dette er en stor dag, ikke bare for meg og Crestock, men for hele den norske og europeiske medieindustrien, sa Jensen, og la ved en logo hvor Crestock og Corbis var smeltet sammen.Det gikk ikke lang tid før Corbis fikk nyss i aprilspøken, og varselklokkene begynte å ringe. Trusselen var ikke til å misforstå:- På vegne av Corbis Corporation anmoder jeg sterkt om at aprilspøk-pressemeldingen, om at dere har kjøpt Corbis, fjernes fra deres nettside. Vi ber om at dette skjer umiddelbart. Om ikke kan vi bli tvunget til å iverksette juridiske tiltak, skrev direktør for kommunikasjon, Dan Perlet, i en mail.- Å få en slik mail er et fint krydder i hverdagen, sier daglig leder i crestock.com, Geir Are Jensen, i en melding i dag.- Vi fjernet selvfølgelig ikke en pressemelding som så åpenbart bare var en aprilspøk. Men i tilfelle verdens nest rikeste mann kommer etter oss, i følge med en hærskare advokater, får vi begynne å sette av et fast, lite månedlig beløp, sier Jensen med et smil.