Kveg, olje og narko - runde to er i gang

I går startet ankebehandlingen i Borgarting lagmansrett, to år etter Hegnars knusende seier i tingretten.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Næringsliv

Siem-brødrene sa i et intervju med Dagens Næringsliv i går at saken er av stor prinsipiell betydning for samfunnet totalt og pressen selv. De mener det trengs å sette en standard grense for hva pressen kan skrive av usannheter på svakt eller manglende grunnlag. De fortsetter å si at slike usannheter gjør vondt og at medias maktmisbruk kan få folk til å gå til grunne.Etter dommen i tingretten sier Hegnar at lærdommen må være at hvis Siem involverer seg i røverprosjekter, må han regne med at det blir omtalt i norsk presse. Den forrige dommen var ifølge Hegnars advokat Cato Schiøtz hyggelig for alle som driver kritisk næringsliv-journalistikk.- Å hevde at vi visste at det vi skrev var uriktig, når Oslo tingrett kom til at vi hadde rett på alle punkter, er jo absurd. Har det rablet for Siem? Han burde avstå fra å si så mye tøvete foran en ankebehandling, sa Hegnar til DN i forkant av ankebehandlingen.

Nyheter
Næringsliv