Oppdretter vil kreve hundre millioner i erstatning

Mattilsynet kan ha tatt feil da de slaktet fisken til Fjordlaks. - Nå må staten gripe inn. Mattilsynet kan ikke slakte ned på mistanke og førevar-prinsippet, sier oppdretter Anders Pedersen.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Næringsliv
Før påske slaktet Mattilsynet to millioner regnbueørret hos oppdrettselskapet Fjordlaks. Tilsynet mente fisken var smittekilden til vhs-viruset. Ifølge professor Are Nylund kan fisken i Storfjorden ha dødd av en annen smitte, skriver Dagens Næringsliv.- Det kan være noe annet som medvirker til dødeligheten til fisken i Storfjorden. Så langt ser det ut til at fisken kvitter seg med vhs-viruset, sier professoren.- Nå må staten gripe inn. Mattilsynet kan ikke slakte ned på mistanke og førevar-prinsippet, sier oppdretter Anders Pedersen i Fjordlaks, som nå forbereder seg på erstatningssak mot staten, ifølge DN.Pedersen legger til at erstatningskravet vil komme opp i hundre millioner kroner.