- Det er så fryktelig unødvendig. Bildene har ingen interesse for oss. Det er bare med på å gjøre det vanskelig for barna, sier Brækken til VG.De fleste norske medier har latt være å trykke bilder av barna som ble født i fangenskap i Amstetten i Østerrike. Men Dagbladet har trykket bilder av tre av barna.- Det disse barna trenger nå, er beskyttelse. Både moren og barna trenger vern og beskyttelse for omverdenen, sier Brække.Etikkredaktør Lars Helle i Dagbladet forsvarer bildene.- Vi er fornøyd med vår dekning av saken. Vi har som en del av faktaopplysningene trykket tre ikke spesielt store portrettbilder av barna. Det kan ikke være noen tilleggsbelastning for dem, sier Helle.Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund mener at utenlandske medier kan tillate seg å publisere litt mer enn de lokale mediene. Brækken er uenig med ham.- Ved å senke den terskelen, kommer ting på nettet. Det skaper et press på mediene også i hjemlandet, sier hun. (©NTB)