Rekefisker og milliardær Kjell Inge Røkke skal torsdag forsøke å overtale 400 studenter og elever fra hele landet til å studere realfag, slik at de kan bli gode Aker-ansatte.De håpefulle flys inn fra hele landet og møter Røkke i forbindelse med at selskapene i Aker-gruppen avholder sine generalforsamlinger.De unge studentene og elevene fra videregående skoler landet rundt er plukket ut via konkurranser og invitasjoner fra lokale Aker-selskaper, skriver Aftenposten.- Tanken med Aker-dagen er å gjøre industri og det vi arbeider med i Aker mer tilgjengelig for unge, sier konserndirektør Geir Arne Drangeid.Konsernet trenger årlig 2.000-3.000 nye rekrutter. For å tiltrekke seg mer arbeidskraft, lanserer Aker-selskapene torsdag en påkostet reklamefilm.Torsdag markerer dessuten slutten for 155 år med bedriftsnavnet Kværner, som ender opp i historiebøkene når Aker Kværner ventelig døper seg om til Aker Solutions på generalforsamlingsmøtet. (©NTB)