18 Norwegian-fly er IKKE satt på bakken

Norwegian tilbakeviser at 18 fly er satt på bakken.

Bjørn Kjos - Foto: Finansavisen
Næringsliv

Norwegian tilbakeviser nyhetsmeldinger om at 18 fly er satt på bakken:"Ved overgang fra ett datasystem til et annet har en av våre erfarne teknikere fått innlagt en feil dato for utløpet av sitt sertifikat. Teknikerne har fulgt alle kurs og oppdatering, men det formelle med sertifikatet har dessverre ikke vært i orden. De arbeidene som han har gjort i denne perioden må derfor ettersjekkes.Dette er oppdaget av Norwegian selv og i forbindelse med fornyelsen har Luftfartstilsynet forsikret seg om at vi gjennomgår de 18 flyene som det gjelder. Dette er gjort i løpet av dagen og 16 fly er allerede sjekket ut. De resterende forventes å være i drift i løpet av dagen.Norwegian gjennomgår sine rutiner for å forsikre at dette ikke skjer igjen.Dette har ikke fått store konsekvenser for flytrafikken. Kun noen få forsinkelser. Punktligheten ligger nå på 82 prosent på Gardermoen", heter det i meldingen.

Nyheter
Næringsliv