Ny flystreik truer

Luftfarten kan bli rammet av en ny konflikt hvis ikke Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) kommer til enighet med arbeidsgiverne natt til tirsdag.

Foto: iStockPhoto
Næringsliv

En eventuell streik vil imidlertid ikke ramme passasjerene i første omgang. NFO har bare tatt ut tre av sine medlemmer til streik fra tirsdag morgen - en i SAS, en hos Norwegian og en hos Widerøe.- Det er helt vanlige flyteknikere som er tatt ut. Vi vil ikke skape problemer for passasjerene i første omgang, sier organisasjonssekretær i NFO, Martin Ore til NTB.Skulle det bli streik, vil flyteknikerne vurdere situasjonen, og allerede fra fredag kan flere medlemmer tas ut i streik. Da kan også denne konflikten etter hvert ramme passasjerene.Partene, NFO på den ene siden og NHO Luftfart på den andre, satt i møte med riksmeklingsmann Svein Longva utover kvelden mandag. Det var ikke ventet noen løsning før nærmere midnatt. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv