SAS slutter med kontroversielle fly

SAS Norge kommer til å benytte to fly av typen BAE 146 i inntil ett år, selv om det er rapportert inn hendelser om giftig gass i kabin og cockpit. Men flyene skal snart ut av trafikk, ifølge selskapet.

Foto: SAS
Næringsliv

Torsdag kunne Teknisk Ukeblad melde at flere utgaver av flytypen BAE 146, som SAS har leid to av fra svenske Transwede, har lekkasjer av giftige gasser fra motorene. Det har ført til rapporter om at piloter og kabinbesetning er blitt syke.- Vi kommer til å avvikle drift med denne flytypen innen det har gått et år. Når vi har en ny operativ løsning for ruten til London City er det ikke lenger behov for de to flyene, sier administrerende direktør Ola H. Strand i SAS Norge til TU.Flyene bruker SAS på ruten Oslo Lufthavn Gardermoen-London, men nå skal de ut av trafikk.SAS-direktøren understreker at avviklingen skjer av kommersielle grunner.- Vi ville ikke tatt flyene i bruk dersom vi ikke anså dem som trygge, sier han.John Kristoffersen, medlem i flysikkerhetskomiteen i Norsk Flygerforbund, mener at flytypen BAE 146 bør forbys etter arbeidsmiljøloven. (©NTB)arne.borcke@ntb.no

Nyheter
Næringsliv