Skattejukser i styret i Oslo Taxi

Det nyvalgte styret i Oslo Taxi skulle rydde opp i skattejuks og skape intern ro, men snubler i starten. Et nytt styremedlem har fått straffeskatt for svart kjøring.

Foto: Scanpix
Næringsliv

I styret som ble valgt i forrige uke, sitter det en mann som fikk 60 prosent straffeskatt etter svart kjøring både i 2000 og 2001. Til sammen måtte han ut med 90.472 kroner, skriver Aftenposten.Styremedlemmet skrev under på følgende erklæring etter at han ble valgt inn i styret:«På denne bakgrunn, bekrefter jeg at jeg ikke er kjent med økonomiske eller andre forhold rundt min person eller virksomhet som kan brukes til å svekke Oslo Taxis omdømme. Dette innebærer blant annet at jeg, personlig eller gjennom min virksomhet, har gitt fullstendige og riktige opplysninger om min inntekt fra drosjevirksomhet til skattemyndighetene, og at min næringsvirksomhet er i tråd med yrkestransportlovens bestemmelser.»Ligningsvedtaket om straffeskatt ble gjort 13. mars i fjor.Drosjeeieren innrømmer at han har betalt straffeskatt, men benekter svart kjøring.- Jeg har ikke tjent de pengene, men advokaten rådet meg til å betale likevel, sier han.Administrerende direktør i Oslo Taxi, Svein-Erik Marø Ovesen, sier at de vil ta denne saken opp internt.- Om det får noen konsekvenser, får vi se på etter at vi har diskutert saken, sier Ovesen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv