Bush vil sende flere soldater til Afghanistan

USAs president George W. Bush sier han vil øke antallet amerikanske soldater i Afghanistan i løpet av året.

Foto: Scanpix

Bush sa imidlertid ikke hvor mange ekstra soldater det er snakk om da han kommenterte situasjonen i Afghanistan overfor pressefolk onsdag.Flere amerikanske soldater ble drept i Afghanistan i løpet av juni enn i noen annen måned etter invasjonen i 2001. Bush innrømmer at forrige måned var vanskelig, men sier grunnen er at USA står overfor en tøff fiende som ikke vil finne seg i at terrorgruppene som opererer i landet, mister sine tilholdssteder.28 amerikanere ble drept i Afghanistan i juni. I løpet av de to siste månedene er flere NATO-soldater blitt drept i Afghanistan enn i Irak, til tross for at det totale antallet soldater fra USA og supermaktens allierte er tre ganger så høyt i Irak. (©NTB)