Demonstrerte mot amerikansk kjøtt i Sør-Korea

Flere titusen mennesker demonstrerte mot import av amerikansk storfekjøtt i Sør-Koreas hovedstad Seoul lørdag kveld.

Både katolske prester og buddhistiske munker deltok i protesten på en plass foran rådhuset i byen. Politiet anslår at så mange som 50.000 mennesker var møtt opp.Rundt 20.000 politifolk var utplassert i området i sentrum av Seoul, hvor det også ble holdt en motdemonstrasjon til støtte for regjeringens politikk.Mange sørkoreanere frykter at import av amerikansk storfekjøtt vil øke faren for kugalskap. I april ble det inngått en avtale om at den omstridte kjøttimporten skal gjenopptas, etter å ha vært stanset siden 2003, da et sykdomstilfelle ble oppdaget i USA.Både amerikanske og sørkoreanske myndigheter insisterer på at det ikke er farlig å spise amerikansk kjøtt i dag. (©NTB)