Dyrere øl i Tyskland

Tysklands bryggerier varsler at ølprisene vil stige mot nye høyder.

Scanpix / Scanpix

Økende energipriser gjør livet stadig dyrere for tyskerne. Ikke bare koster maten og bensinen mer og mer - ølprisene vil også stige mot nye høyder, varsler Tysklands bryggerier.Det tyske bryggeriforbundets sjef Peter Hahn sa onsdag at forbrukerne må regne med å få merke de økte kostnadene ved framstilling og transport av øl. Disse økningene kommer på toppen av høyere priser for ingredienser som malt og humle.I praksis innebærer det i første omgang at en kasse på 20 flasker øl kan bli 50 cent til én euro (fire til åtte kroner) dyrere, opplyste Hahn. Hvis prisene på råvarer og energi stiger enda mer, kan det også bli nye prisøkninger på ølet, framholdt han.Det belgiske bryggerikonsernet Inbev varsler prisøkninger på inntil 20 prosent i Tyskland, ifølge nyhetsbyrået DPA. Inbev trenger ikke bare penger til å dekke økte omkostninger, men også til den planlagte overtakelsen av Anheuser-Busch.Belgierne, som blant annet eier det tyske ølmerket Becks, har tilbudt seg å betale 65 dollar per aksje i det amerikanske selskapet, det vil si til sammen 46 milliarder dollar eller 233 milliarder kroner. Inbev vil ikke øke denne prisen, skrev DPA onsdag. (©NTB)