Evakuerer California på grunn av brannfare

Flere tusen mennesker er blitt bedt om å forlate hjemme sine i California på grunn av de voldsomme skogbrannene som herjer delstaten. En person har mistet livet i flammene.

Mer enn tusen branner har satt enorme mengder skog i California i flammer, særlig langs kystlinjen mellom San Francisco og Los Angeles.Statlige tjenestemenn opplyser at hele 19.925 personer nå jobber på spreng med å få kontroll over brannene.Enkelte branntjenestemenn stiller seg nå spørsmålet om delstaten i det hele tatt vil være i stand til å få fullstendig kontroll over brannene, ifølge BBC.Flammene har også krevd sitt første liv. En 63 år gammel frivillig brannmann mistet livet i en brann nord i delstaten torsdag.Mer enn 8.000 hjem står i fare for å bli rammet av brannene, og rundt 1.700 husstander er blitt bedt om å evakuere.Flere luksushoteller og spa-anlegg har også frivillig evakuert av hensyn til gjestenes sikkerhet. (©NTB)