Fast-lederne eier Fast-kundene

Direktører i Fast Search & Transfer har ifølge selskap tjent 30 millioner kroner på "irregulære transaksjoner".

Foto: Scanpix

"Tjenestene synes å ha vært uten realitet", beskriver Fast Search & Transfer transaksjonene mellom selskap eid av direktører i Fast og Fast, melder Dagens Næringsliv.Brudd på loven?Det kan være brudd på den norske aksjeloven .- Allmennaksjeloven er ganske klar på dette området, sier jusprofessor Tore Bråthen ved Handelshøyskolen BI til avisen.Thorsen og LervikSelskapet Comperio omsetter for 50 millioner kroner, og nest største aksjonær i selskapet er Fast-direktør Torstein Thorsen. John Markus Lervik sitter i styret i selskapet. At Lervik er styremedlem kommer frem i Fasts årsrapport, men at tre Fast-ledere er store aksjonærer kommer ikke frem. Comperio er en såkalt "FastX10-partner".- Vi er alle tre en del av en gruppe mennesker som har startet flere selskaper sammen. Det er ikke mer mystisk enn det, sier Thorsen til avisen.