Frp ønsker positivt alkoholfokus

Jørund Rytman (Frp) har sett seg lei på at alkoholen kun blir framstilt som skadelig. Nå vil han ha mer forskning på nytten ved å drikke alkohol. Hva synes du?

Scanpix / Scanpix

- Det kunne være på tide å bruke noen millioner kroner på dette, sier Rytman til Vårt Land.Han mener det i norsk sammenheng har vært et ensidig fokus på skadevirkninger.- Alkohol virker neppe så negativt totalt sett. Det skader ikke med litt balanse, mener Rytman som i lang tid jobbet med en oversikt over tilfeller der alkoholen har en «gunstig effekt på kropp og sjel».Han har derfor skrevet til forskningsminister Tora Aasland (SV) for å få regjeringen til å bidra til at vi får vite mer om alkoholens positive sider.Rytman får støtte av forsker Sturla Nordlund ved Sirus (Statens institutt for rusmiddelforskning). Nordlund mener man i Norge legger mye mindre vekt på forskning på positive virkninger av alkohol sammenlignet med en del andre land. (©NTB)Si din mening om temaet her.