Frp spør mest på Stortinget

Fremskrittspartiet spør mest på Stortinget, og Arne Sortevik og Gjermund Hagesæter er stortingsrepresentantene som krever flest svar.

FrPs Siv Jensen sammen med Frps Per Sandberg i stortingssalen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX

Det er Arne Sortevik som topper listen over de mest nysgjerrige representantene på Stortinget. Frp-representanten fra Hordaland har 73 spørsmål på samvittigheten fra oktober i fjor til juni i år, skriver Bergens Tidende. 55 av spørsmålene var skriftlige, mens 17 ble stilt i den åpne spørretimen.Sortevik, som sitter i transportkomiteen, henvendte seg nesten bare til samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp).Partikollega Gjermund Hagesæter stilte 62 spørsmål i perioden, bare ett av dem i den muntlige spørretimen.Mye av motivasjonen bak alle spørsmålene skal være en intern kamp i partiet om hvem som kan stille flest spørsmål i løpet av et år, skriver Bergens Tidende. Hvilken premie som vanker på vinneren, vites ikke, men kanskje drømmer de alle om en taburett i Siv Jensens regjering en gang?KrFs Laila Dåvøy havner på en god tredjeplass med sine 44 brev eller spørsmål til spørretimene.De siste ti årene har det vært en klar tendens at flere og flere spørsmål stilles skriftlig. I perioden er antallet spørsmål sjudoblet, men aktiviteten i den klassiske spørretimen har vært synkende, noe som betyr at mer politikk overføres fra det åpne rom i Stortinget, til litt vanskeligere tilgjengelig korrespondanse. (©NTB)