Kirurg kappet frisk penis

Hva er prisen på en penis? En kirurg i Romania er dømt til å betale 4 millioner kroner i erstatning etter å ha fjernet et mannlig kjønnsorgan ved et uhell.

Uhellet skjedde i 2004 da en høyt respektert urolog og anatomiprofessor skulle utføre en testikkeloperasjon. Resultatet ble i stedet at han kappet av pasientens penis.En domstol i Bucuresti erklærte fredag at kirurgen hadde hatt en «overfladisk» tilnærming til inngrepet, og besluttet at han må betale nærmere 4 millioner kroner i erstatning til den uheldige pasienten. I tillegg fikk kirurgen en betinget fengselsdom på ett år.Det er gjort forsøk på å rekonstruere penis ved hjelp av en muskel fra den i dag 38 år gamle pasientens arm. Men det nye lemmet har begrenset nytteverdi, og kun en estetisk funksjon, ifølge nyhetsbyrået AP.Pasienten var gift da inngrepet fant sted, men ekteskapet tok slutt i perioden etter den mislykkede operasjonen. (©NTB)