Konkursras i Norge

Antall konkurser i Norge har økt med 422 prosent i fra samme periode i fjor. Får bankene svi som følge?

Foto: iStockPhoto

I inneværende kvartal har det vært 965 konkurser i Norske selskaper, ifølge en undersøkelse gjennomført av Lindorff, melder Finansavisen. I januar mente Lindorff at antall konkurser i Norge skulle dobles fra 2007 til 2008, nå har de oppjustert forventningene til en tredobling i antall konkurser.- Vi har prøvd å se tilbake på det vi sa i januar. Den gang trodde vi at vi tok relativt godt i, men i ettertid ser vi at vi faktisk var ganske forsiktige i vårt anslag, sier adm. direktør Tore Neby i Lindorff Decisions til avisen.Lindorff er en av de selskapene som holder oversikt over kredittratingen til både privatpersoner og bedrifter, og de påpeker at færre nå viser røde tall. - Antall røde bedrifter har sunket. Årsaken er at flere av de dårlige betalerne rett og slett har gått konkurs, mener Neby.Bankene får svi- Konsekvensen av flere konkurser blir større tap i banksektoren, mener sjefsøkonom i Fokus Bank Frank Jullum.DnB NOR legger frem sine kvartalstall 10. juli. Goldman Sachs kuttet i går kursmålet på DnB NOR til 83 fra 93 kroner.Goldman Sachs tror de europeiske bankene må hente inn 700 milliarder kroner for å klare seg gjennom kredittkrisen.