Milliontap ble min viktigste lærepenge

HegnarOnlines sommerintervju starter med Mads Syversen, Arctic Securities. Her forteller han blant annet om sin viktigste lærepenge.

Foto: Finansavisen

Hvis du var ung i dag - hvilken sommerjobb ville du helst hatt?Det svaret er enkelt - drømmejobben i sommer ville vært å jobbe sammen med de "unge" Corporatemedarbeiderene i Arctic. Kombinasjonen av lærdom, stå på vilje og ikke minst sosial hygge - ville gitt meg mye videre i mine studier og i arbeidslivet.Er det mulig å tjene gode penger relativt raskt i Norge i dag? I så fall, hvordan?Det er det - men du må være villig til å ta risiko, være dyktig og ikke minst ha lykken på din side.Tror man på noe så er kunsten å ikke miste troa.Følger du med på utviklingen på Oslo Børs hver dag i ferien? Hvordan og hvilke aksjer følger du mest med på?Etter over 20 år i den bransjen har jeg fått min egen bærbare-PC med kursene "Live" - så jeg vil følge aksjemarkedet hele sommeren.Hva er den viktigste lærepengen du har fått i ditt liv?Det er uten tvil en privat investering som jeg gjorde - som jeg var sikker på skulle gå av selv - tapet ble mange millioner. Lærdommen var enkel - gjør aldri en investering uten at man har tid eller vilje til å fokusere på den 100 prosent.Hvor var du da Ola Mæhle feiret sin 51årsdag i St. Tropez?Jeg var så heldig å være en av de som fikk oppleve å være med på feiringen av en person som jeg setter meget stor pris, selv om han nå har blitt 51 år...