Nye toner fra Medvedev

Dmitrij Medvedev tror hans presidentskap vil bli preget av en annen politisk tone enn forgjengeren Vladimir Putins. Men målene for den russiske politikken er fortsatt de samme.

President Dmitrij Medvedev og statsminster Vladimir Putin - Foto: Scanpix

- Målene for Russlands utvikling forandres ikke. Vi ønsker å skape et utviklet land med en god, sterk økonomi, sa presidenten onsdag da han møtte pressefolk fra G8-landene som møtes i Japan neste uke.Han la til at tonen og nyansene i innenriks- og utenrikspolitikken naturlig nok kommer til å endre seg.Den russiske presidenten sa at han er tilhenger av «politisk konkurranse» på hjemmebane, noe som kan bety at han ønsker å styrke de demokratiske elementene i det russiske politiske systemet. Men Medvedev la til at konkurransen må være «rasjonell» og bygget på landets lover og regler.Han advarte mot innføring av parlamentarisme, og sa at et system hvor nasjonalforsamlingen sitter med brorparten av makten, vil bety slutten på Russland som stat.- I flere tiår, kanskje i flere århundrer, vil Russland måtte ha presidentstyre for å holde landet samlet, sa Medvedev. (©NTB)