Slik er livet i et boliviansk fengsel

De tre norske jentene har en hard hverdag i det bolivianske fengselet.

Bakgården til det bolivianske fengselet hvor de kokaintiltalte jentene tilbrakte tid - Foto: Scanpix

Madelaine Rodriguez (21) og Stina Brendemo Hagen (18) sammen med en tredje jente sitter fengslet i San Sebastian fengslet i Cochabamba i Bolivia etter at de ble tatt med nær 22.5 kilo kokain i bagasjen mandag. En 21-åring hadde sin to år gamle datter hos seg i fengselet i utgangspunktet.Snakker ut- Det er ikke sant som noen har skrevet i avisene hjemme at jeg smuglet kokain til Norge i fjor. Det har blitt skrevet at jeg fikk 20 000 kroner og dekket billettene til turen, og at jeg brukte pengene til å kjøpe nye pupper. Det er bare tull, sier Rodriguez til VG.- Om kvelden og natta kommer kloakklukta smygende. Folk spyr og gjør fra seg i plastposer, forteller Stina om hvordan dagene er i det bolivianske fengselet.De to jentene benekter hardnakket å ha drevet med smugling, og står fast ved at de ble lurt.