Uvanlig kraftig tordenvær over Oslo

Et voldsomt tordenvær feide inn over Oslo lørdag ettermiddag. Uværet førte til branner, strømbrudd og store problemer for bil- og togtrafikken.

Foto: iStockPhoto

Stillaser gikk i bakken, takplater løsnet, og det ble også meldt at store regnmengder skapte problemer for biltrafikken i Oslos gater.Politiet meldte derfor om en voldsom pågang. Men det ble ikke opplyst om personskader som følge av uværet. I 19.30-tiden begynte det imidlertid å roe seg for politiet.- Vi hadde voldsomt mange oppdrag sier operasjonsleder Stig Tonsjø i Oslo politidistrikt til NTB.BrannBlant tingene politiet fikk bryne seg på var flere meldinger om brann og trær som hadde falt over ledninger.I Gamlebyen falt et tre over kjørelinjen, slik at togtrafikken på Østlandet ble lammet i flere timer. Lørdag kveld var togtrafikken i ferd med å komme i gang igjen, fikk NTB opplyst fra Jernbaneverket.Vanlig tordenbygerMeteorologene kunne forsikre vettskremte Oslo-folk om at det bare var vanlig tordenbyger som rammet Oslo.- Det er bare lokale byger som danner seg og passerer, men at det skulle bli så kraftig, er ekstremt sjelden, sier vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk institutt til NTB.I tillegg til uvanlig mye lyn og torden, blåste det også kraftig vind, som ifølge meteorologen kom opp i 23,3 meter per sekund i kastene.- Det har vært uvanlig kraftig, men det er forbigående, forsikret hun. (©NTB)