Vurderer søksmål mot Dagbladet

Mener negativ medieomtale i spesielt Dagbladet skadet ryktet. Nå vurderes det søksmål mot avisen.

Foto: Scanpix

Omsetningen for den profilerte forsvarsadvokaten sank med nesten 11 prosent og endte på 5,5 millioner kroner i 2007, skriver Finansavisen.I årsrapporten kommer han med følgende forklaring på klientflukten:«Dette var forårsaket særlig av avisen Dagbladet, som siden 2006 har ført an med kampanje mot advokat Sigurd J. Klomsæt.»Kampanjen det refereres til skal ha sammenheng med at han i 2005 tok på seg oppdraget med å bistå Ulf Hammern i Bjugn-saken. Forsvarsadvokaten sier til Finansavisen at han ikke har bestemt seg ennå for om han vil gå til sak mot Dagbladet.Fungerende sjefredaktør Lars Helle i Dagbladet avviser at avisen drev kampanjejournalistikk mot Klomsæt.- Det er riktig at vi har omtalt en del av sakene hans, men dette har vi gjort ut fra helt ordinære journalistiske kriterier, sier Helle. Han viser til at Pressens Faglige Utvalg i 2006 mente avisen hadde grunnlag for å beskylde Klomsæt for klientkapring i NOKAS-saken. (©NTB)