Etter et møte med den nye konstituerte direktøren denne uken gjorde de tillitsvalgte det klart at de ikke har tillit til flere avdelingsledere. Bjelland reagerer skarpt på at kritikken ble fremsatt i mediene:- Nå synes jeg virkelig de tillitsvalgte må ta rev i seilene og være sitt ansvar mer bevisst. Ikke før har de hatt sitt første møte med den nye konstituerte direktøren, så går de ut i mediene med kritiske synspunkter på de videre interne prosessene. Dette er uhørt, slår Bjelland fast i Dagens Næringsliv.
Lang uro
Det har mildt sagt stormet rundt Nasjonalmuseet siden etableringen i 2003.Allis Helland trakk seg som direktør 11. august i år etter framleggelsen av en arbeidsmiljørapport. Helland fikk bare ett år i direktørstolen som hun overtok etter at Sune Nordgren trakk seg etter press i august 2007. Torsdag ble det klart at Bjelland er på vei ut. Ny styreleder skal på plass i løpet av høsten. (NTB)