Som en av Norges mest respekterte og best likte forretningsmenn, er utsagnet til biografen Dag Ellingsen, i dagens Dagbladet, høyst besynderlig. Han har skrevet boken "Olav Thon", og forventer å få advokater på nakken etter dette.- Jeg skriver om kontroversielle ting, og Olav Thon er kjent for å være raskt ute med advokater, så det kan vel hende dette får rettslige etterspill, sier Elligsen til avisen, i det som kan virke som et forsøk på å hype opp en bok.Penger kan han trenge om han skal kjempe mot Olav Thon i retten. Thon er nummer tre påEiendomskongen skal god for over 20 milliarder kroner.Ellingsen hevder at Thon ikke har fått et kritisk spørsmål på 40 år.Thons advokat John Christian Elden mener boken er helt uproblematisk, og sier han ikke vil bidra til noe PR for denne med å gå til sak.PR-stuntet var da... mislykket.