- 148 personer mistet livet i en flyulykke i ved flyplassen i Madrid i Spania onsdag, ifølge kilder i redningstjenesten ved flyplassen, melder NTB.Flyet gled av rullebanen i Madrid, mens det skulle ta av på vei mot Grand Canaria.Det skal ha vært omkring 173 personer ombord på Spanairs rute JKK5022, som ble fløyet med en MD82. Det meldes om at kun 25 personer er reddet fra vraket, som har forårsaket det som blir beskrevet som en gigantisk røyksky over Barajas-flyplassen.Et øyenvitne oppgir til spanske Telemadrid at flyets venstre motor tok fyr straks etter at flyet lettet. Flyet skal umiddelbart ha foretatt en nødlanding, noe som førte til at det skled av rullebanen, skriver VG.Spanair er eiet av SAS. SAS-aksjen falt 8,6 prosent i dag på Oslo Børs, spesielt mye etter ulykken ble kjent.
KriseteamMD-80
Flyplassen var onsdag ettermiddag fullstendig dekket av røyk. Pårørende har begynt å komme til flyplassen i Barajas, hvor det er opprettet et kriseteam for dem.Madrids borgermester, Alberto Ruiz-Gallardon, kom også til flyplassen for å følge med det som skjer med egne øyne.Spanair bekreftet onsdag ettermiddag overfor avisa El Mundo at ledelsen i flyselskapet nå er samlet, og at arbeidet med å identifisere passasjerene var i gang, skriver NTB.Spanair er Spanias nest største flyselskap etter Iberia og er et datterselskap til SAS. Ifølge SAS var det et fly av typen MD-80 med flightnummer JK 5022 som kjørte av rullebanen.SAS beklager hendelsen i en pressemelding og opplyser at Spanair gjør alt selskapet kan for å hjelpe spanske myndigheter i den vanskelige situasjonen.Flyet var på vei til Las Palmas på Gran Canaria da den venstre motoren begynte å brenne rett etter at flyet hadde lettet. Flyet skal umiddelbart ha foretatt en nødlanding, noe som førte til at det skled av rullebanen, ifølge øyenvitner, skriver NTB.