Frontline leverte tidligere i dag. Likevel var det ikke nok til å matche analytikernes forventninger på driften og bunnlinjen. Fortjeneste per aksje (EPS) endte på 4,25 dollar, mens konsensus blant analytikerstanden var på 4,56 dollar. Frontline pumper som vanlig ut det remmer og tøyler tåler i utbytte, men tre dollar var noe lavere enn de 3,19 dollar som analytikerstanden forventet i snitt. Ex-dividende datoen er 2. september, mens utbetalingen er planlagt 19. september.- Resultatet er noe skuffende, men jeg er ikke veldig overrasket. Jeg lå inne med en EPS på 4,57 dollar og et utbytte for kvartalet på 3,50 dollar per aksje, sier Dag Kilen til HegnarOnline. Kilen har vært optimistisk til tanksektoren siden november i fjor og tok Frontline-aksjen fra kjøp til hold da kursmålet på 75 dollar ble nådd før sommeren. Resultatforventningene blant analytikerne for 2008, 2009 og 2010 ble kraftig oppjustert i forkant av presentasjonen. Kilen tror det vil komme nedjusteringer av forventningene til tredje og fjerde kvartal og at dette kan legge et kortsiktig press på aksjen.- Jeg tror kursen vil bli trykket litt på kort sikt fordi vi vil se nedjusteringer av estimatene blant analytikerne, spesielt for tredje kvartal 2008. Når det er sagt mener jeg fortsatt at bull-caset er inntakt og at et kursfall vil gi gode kjøpsmuligheter. Inntektsforventningene i 2009 er fortsatt lave, sier Kilen, som fortsatt tror 2009 og 2010 vil bli gode år for rederne. Selv om det blir vanskelig å slå første halvår i år.Selv forventer han snittrater på 65.000 dollar dagen neste år, mens konsensus ligger rundt 55.500 dollar dagen. Analytikeren gjør foreløpig ingen endringer i sin hold-anbefaling, men sier han vil vurdere den og kursmålet fortløpende. Frontline oppnådde en snittinntjening for de store tankskipene (VLCC) med dobbeltskrog på 105.200 dollar per dag. For VLCC-flåten som helhet lå snittinntjeningen på 86.300 dollar dagen, med et breakeven-nivå på 31.400 dollar.- Vi tradet bedre enn konkurrentene, men dårligere enn indeksen. Den er vanskelig å slå i et oppadgående marked grunnet forward-fixen, sa CFO Inger M. Klemp under dagens presentasjon på Shippingklubben i Oslo.Driftsresultatet på i overkant av 327 millioner kroner ble påvirket av en økning i driftskostnadene. Det var økt periodisk vedlikehold som gjorde det største utslaget. I tillegg opplever selskapet press på bemannings- og bunkerskostnader. Vedlikeholdskostnadene ventes å prege resultatene ytterligere i tredje kvartal. Selskapet er optimistiske på fremtiden, i hvert fall på kort sikt. Under presentasjonen sa CEO Jens Martin Jensen at man kunne se tendenser til en snuoperasjon i markedet og at blant annet kineserne kan være på vei tilbake på banen. De la likevel ikke skjul på at ordreboken er stor. I år har alt klaffet, men markedet er avhengig av verftsforsinkelser, skraping og utfasinger dersom den store flåteveksten over de neste årene skal absorberes. Det kan også se ut som at toppen i skipsprisene kan være passert for denne gang.- Jeg frykter som sagt at september kan bli en svak måned, men forventer en sesongmessig oppsving i fjerde kvartal. Kineserne bygget lagre i forkant av OL og jeg tror vi må feste vår lit til at USA kommer mer på banen enn det vi så i første halvår. Det vil gi økt tonn/mil-effekt og da vil det kunne bli moro i tankmarkedet, avslutter Kilen.Les også: