- Vi og de andre kjedene kommer til å holde åpnet på søndager i utvalgte butikker på ubestemt tid, sier administrerende direktør Tom Borthen i Løvenskiold Handel, som eier Maxbo, til Aftenposten.I lov om helligdager og helligdagsfred står det at butikker skal holde stengt på helligdager, men butikker som i det vesentlige selger blomster, planter og andre hageartikler er et av unntakene fra loven.Maxbo og de andre kjedene mener Plantasjen får en konkurransefordel ved at de kan holde åpent på søndager. Plantasjen selger mye av det samme som byggekjedene i tillegg til planter.Vil ikke foreta seg noeGiske vil ikke foreta seg noe med loven eller fortolkningen av den.- Loven er klar. Sist jeg var innom disse kjedene var det ikke spesielt mye planter og jordsekker å se, sier han med henvisning til Jernia og de andre kjedene.Han henviser til politiet, men de vil ikke ta i saken. En anmeldelse av søndagsåpne butikker fra Handel og Kontor (HK) ble i sommer henlagt. HK klaget på henleggelsen, men i et brev avviser Oslos visepolitimester Roger Andresen klagen.«Dette ligger langt utenfor politiets kjerneområde og er et spørsmål Justisdepartementet er den rette adressat for», skriver han.Sovende lovKjedene tolker henleggelsen som et klarsignal til åpne dører.- Når verken Giske eller politiet vil avklare reglene, betyr det at lov om helligdager er en sovende affære. Vi vet nå at så lenge vi har en tujabusk og andre hageartikler i vareutvalget, så kan vi selge hvilke varer vi måtte ønske på søndager. Det kommer vi også til å gjøre, sier Borthen. (©NTB)