Flere bedrifter klarer ikke regningene

DnB NOR opplever nå en kraftig økning av bedrifter som ikke er i stand til å gjøre opp for seg. I august hadde banken utbetalt like mye erstatning for ubetalte regninger som i hele fjor.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

Bygg og anlegg, transport og båt er blant bransjene som sliter mest med å betale regningene sine.DnB NOR Finans tilbyr sine bedriftskunder å ta over risikoen for ubetalte regninger, og i siste kvartal i år har storbanken måttet betale ut nesten dobbelt så mye som i fjor, skriver Aftenposten- Det virker som om de som sliter, sliter veldig, sier Ulf Lund Halvorsen, som er produktansvarlig for factoring i DnB NOR Finans til avisen.Også andre finansieringsselskap som SG Finans og Kaupthing Finans forteller at de opplever at stadig flere bedrifter drøyer med å betale regningene.Administrerende direktør Sverre A. Larssen i Byggenæringens Landsforening tror at betalingsproblemer og permitteringer vil øke i hans bransje neste år.- Vi ser allerede økning i antall konkurser innen bygg og anlegg. Markedet for nye boliger ramler ned rundt 30 prosent, og det betyr at 20 milliarder kroner forsvinner fra markedet. Kundene flykter, og da kommer betalingstrøbbel på toppen, sier Larssen. (©NTB)