Høyre vil lære pengeinnsamling av Obama

Høyre har en drøm om å samle inn 10 millioner kroner før valget neste år og håper å klare det på samme måte som Barack Obama, nemlig med å få små pengebidrag fra folk flest.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Høyre har tradisjon for å samle inn penger fra sine såkalte «rike onkler». Men nå vil partiet forsøke seg på noe nytt og vil samle inn småbeløp fra partimedlemmer og sympatisører. Målet er 10 millioner kroner.I tillegg skal partiet holde møter med velstående forretningsfolk utenfor Oslo for å mobilisere rike givere over hele landet, skriver Dagsavisen.Jobben som pengeinnkrever er tildelt Øystein Eriksen Søreide.- I 2005 fikk de rødgrønne partiene om lag 15 millioner kroner fra LO-systemet. Vi kan neppe få inn like mye. Men vi har tro på at vi får inn i hvert fall 5-6 millioner kroner fra våre bidragsytere neste år. Og vi drømmer om å passere 10 millionersgrensen. Da vil vi nærme oss det Ap får inn, sier han.Hittil i år har partiet fått inn drøyt 500.000 kroner fra sine «rike onkler», og omtrent 2 millioner kroner fra partimedlemmer og sympatisører.USAs demokratiske presidentkandidat Barack Obama har hatt stor suksess med å samle inn flere millioner dollar fra vanlige folk. Mange bidro bare med noen få dollar.- Vi har masse å lære av Barack Obama. Jeg abonnerer selv på e-poster fra hans kampanje, og det er veldig spennende å se hvordan de hele tiden er pågående for å få inn små beløp. Samtidig forteller de om kampanjen og involverer velgerne i arbeidet sitt. Men den måten å jobbe på sitter nok litt lenger inne i Norge. Her er vi vant til at partiene klarer seg med statsstøtte, sier Søreide. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv