Et flertall av de kvinnelige velgerne i USA ser på John McCains valg av visepresidentkandidat som en kalkulert politisk beslutning heller enn en beslutning som bygger på Palins erfaring og personlige egenskaper, ifølge en meningsmåling.
- Var hastevalgKvinnene velger Obama
Palin skulle onsdag holde sin tale på det republikanske landsmøtet i St. Paul. Siden søndag har hun holdt seg på suiten sin på et hotell i Minneapolis.Der har John McCains rådgivere satt henne inn i den republikanske presidentkandidatens standpunkter når det gjelder blant annet økonomi, energipolitikk og Irak-krigen, skriver The Washington Post.- Hun er veldig engasjert og entusiastisk. Hun ønsker å ta til seg så mye informasjon som mulig, sier Palins talskvinne Maria Comella.McCains rådgivere har avvist påstandene fra Obama-leiren om at Palin var et hastevalg og gjort det klart at hun var en av hovedkandidatene fra begynnelsen av.Anonyme republikanske kilder hevder imidlertid at Palins navn ikke dukket opp før på sensommeren.Valgkampsjef Rick Davis innrømmet onsdag at den ferdigskrevne talen til Palin var for maskulin i stilen og måtte skrives om igjen.Målingen fra Garin-Hart-Yang Research Group viser også at mange kvinner har skiftet side til Demokratene etter at valget av Palin som visepresidentkandidat ble kjent.Tirsdag kom det fram at hennes ektemann var medlem av Alaskas uavhengighetsparti fram til 2002. Partiet kjemper for løsrivelse fra USA.For unngå eventuelle nye «feiltrinn» har McCains rådgivere regissert Palins debut på den nasjonale arena ned til minste detalj. Det innebærer skjerming fra pressen.Bortsett fra et intervju med magasinet People har hun ikke besvart spørsmål fra media siden hun ble valgt til visepresidentkandidat. (©NTB)