Russerne vil samtidig fjerne sine sjekkpunkter rundt den georgiske havnebyen Poti i løpet av en uke, opplyste Sarkozy etter møtene med sin russiske kollega Dmitrij Medvedev i Moskva mandag.Sarkozy ankom Moskva mandag nettopp for å kreve at Russland trekker soldatene sine tilbake til de posisjonene de hadde før krigsutbruddet i august.Den franske presidenten krever at Moskva følger opp løftet som russerne ga for en måned siden, da de sa de ville trekke soldatene sine ut av georgisk territorium. Riktignok har det vært uklarhet om innholdet i avtalen. Russland selv har ment at soldatene er i et «fredsbevarende oppdrag» og at soldatenes tilstedeværelse dermed er legitimert.Samtidig som Sarkozy møtte Medvedev, gikk georgiske myndigheter ut med en melding om at Russland faktisk har styrket sitt nærvær rundt Poti, og at russiske fly krenket georgisk luftrom mandag. Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), som har observatører i Georgia, kunne imidlertid ikke bekrefte opplysningene fra georgisk hold.I Haag startet høringer i FNs internasjonale domstol, der Georgia har bedt FNs domstol om å etterforske det de mener er overgrep mot georgiere i utbryterrepublikkene i Sør-Ossetia og Abkhasia. Høringene vil ta tre dager, men det kan ta måneder før domstolen beslutter om de vil gå videre med saken. (©NTB)