Det bekrefter flere partikilder overfor VG.Det har skapt mye sinne og frustrasjon i fylkeslaget at den såkalte venstresiden i Oslo Ap har opponert mot Støres kandidatur.Etter at Støre ble aktuell for Oslo-lista har profilerte venstresidepolitikere som Britt Hildeng, Trond Jensrud og Kleiv Fiskvik sagt at kjønnskvoteringsreglene må tolkes strengt - noe som vil vanskeliggjøre en sikker plass for utenriksministeren.Ifølge VGs kilder er venstresiden nå avhengige av høyresidens godvilje for å få nominert sine kandidater. Dette gjelder i første rekke Marianne Marthinsen på den femteplassen hun har i dag, og Truls Wickholm på sjuendeplass.Nå trues det åpent med å vrake Mathinsen dersom det lages mer bråk rundt nominasjonen.- Det er flere andre flinke unge kvinner i Oslo Ap som kan få flertall på et nominasjonsmøte, sier en sentralt plassert partikilde.Navnene som nevnes er statssekretær Libe Rieber-Mohn, nestleder i Oslo Ap Beate Svenningsen, leder i Oslo Arbeidersamfunn Anne-Cathrine Berger og nåværende stortingsrepresentant Saera Khan. (©NTB)