I avtalen som ble klar fredag, er partene enige om å beklage at revelogoen som er brukt på filmplakaten og forsiden av boka til Ingvar Ambjørnsen gir assosiasjoner til rulletobakk fra Imperial Tobacco Norway, som i dag eier Asbjørnsen tobakksfabrikk.Både produksjonsselskapet Maipo og forlaget Cappelen har sagt seg villige til å beklage bruken og betale 30.000 kroner hver til et veldedig formål, valgt av Imperial Tobacco Norway.- Vi har i løpet av uka vært i kontakt med dem, og de er enige i at det er blitt gjort en feil, sier daglig leder Gijsbert van Asten i Imperial Tobacco til NTB.Ikke søksmålDet vil dermed ikke komme noe søksmål, slik han antydet i slutten av august.- Dette er en god avtale for oss, for nå har vi muligheten til å forklare for publikum at vi har distansert oss, vår logo og vårt varemerke fra filmen og det ulovlige produktet som blir brukt i den. Det er det som har vært det viktigste for oss, sier van Asten.De to hovedpersonene i filmen og boka kjøper, selger og ikke minst røyker store mengder hasj. Problemstillingen knyttet til logoen var aldri aktuell da boka kom ut i 1983, men etter lanseringen av filmen denne sommeren reagerte Imperial Tobacco Norway umiddelbart.