Russiske Gazprom advarer mot gasskutt

Russiske Gazprom advarer mot at gassforsyningene til Europa må kuttes på grunn av økonomiske problemer.

En arbeider på et Gazprom-anlegg - Foto: Scanpix
Næringsliv

Den russiske gassgiganten Gazprom, som de siste årene har dekket rundt en firedel av gassetterspørselen i Vest-Europa, melder at en konflikt med Ukraina om utestående gjeld kan føre til at leveransene til Europa må kuttes.- Dersom ikke Ukraina betaler sin gjeld til Gazprom innen januar, er det ikke sikkert vårt selskap kan oppfylle våre forpliktelser om forsyninger til Europa, sier talsmann for selskapet Sergei Kuprijanov lørdag.Norske StatoilHydro sier at det er tvilsomt at de kan ta over Gazproms forsyninger.- Om vinteren kjører vi mer eller mindre på full kapasitet. Dersom det blir høyere etterspørsel er vi ikke egentlig i stand til å produsere mer, sier informasjonsdirektør i StatoilHydro Ola Morten Aanestad til AFP. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv