75 tonn torsk rømte fra oppdrettsanlegg

75 tonn torsk rømte før nyttår fra et oppdrettsanlegg i Båtsfjord, men rømningen ble ikke meldt før denne uken.

Torsken rømte fra oppdrettsanlegget til Skrovnes AS i Båtsfjord mellom 26. og 29. desember. Tapet av 75 tonn torsk kan anslås til 2 millioner kroner.- Uten å tallfeste tapet er det betydelig i en vanskelig økonomisk situasjon, sier direktør Jan roger Eriksen i Skrovnes AS til Finnmarken.Selskapet både røkter og slakter torsken i merdene. På grunn av dårlig vær kunne ikke merdene røktes dagene da rømningen skjedde, og det var derfor først 30. desember at de ansatte oppdaget at den ene merden var tom.Ifølge loven skal rømninger straks meldes til Fiskeridirektoratet. Det ble ikke gjort. Tapet ble først rapportert da Skrovnes ble kontaktet av avisen Finnmarken tirsdag denne uken. Eriksen unnskylder unnlatelsen med helligdager og misforståelser. Han trodde ikke det var noen vits i å melde rømningen nyttårsaften, og det ble derfor ikke varslet før denne uken. (©NTB)