Bulkratene litt opp

Baltic Dry-indeksen snur opp tirsdag.

Bulkskip - Foto: Golden Ocean

Tørrbulkindeksen Baltic Dry stiger fattige tre poeng, eller 0,4 prosent, i dag. Ny notering for indeksen er på 775 poeng.Baltic Dry Baltic Dry-indeksen er en indeks for tørrbulkratene innen shipping. Den har vært aktiv siden 1998, og driftes av Baltic Exchange, et privat selskapet basert i London.- En bedømmelse av prisen for å flytte store råvarer til sjøs, er hva indeksen viser ifølge selskapet selv.Indeksen beregnes med 40 skipsruters frakttid og reiseutgangspunkter, og dekker tørrlasteskip av typene supramax, panamax, handysize og capesize. Disse frakter primært kull, jernmalm, korn og diverse andre tørrvarer. Indeksen er et snitt av de fire undersegmentene. Indeksene er basert på vurderinger gjort av et panel av internasjonale skipsmeglere i flere selskaper.Baltic Dry-indeksen oppdateres rundt 14:15 hver dag. Rekorden for indeksen kom 21. mai 2008, på 11.793 poeng.