- Det er altså Hydro som stopper Fundo, til tross for at vi har skaffet garantier fra Norges største bank. Hvis den avgjørelsen blir opprettholdt, blir det ikke mulig å få videre drift på Fundo, sier bostyrer Håvard Wiker til Bergens Tidendes nettutgave.Wiker er ikke nådig i sin kritikk av den norske industrigiganten, som nå ser ut til å besegle Fundos skjebne.- Hydro har ingen risiko, men likevel bestemmer de seg for at driften på Høyanger ikke skal kunne reddes. Jeg mener det er skammelig, sier Wiker.Hydro forklarer beslutningen med store summer i uoppgjort gjeld.- Vi har sagt nei til å levere metall fra dags dato. Overfor de gamle eierne har vi 25 millioner kroner utestående. Eierne har hatt mange muligheter til å gjøre opp gjelden, men har ikke gjort det. Avgjørelsen er tuftet på en kommersiell vurdering, sier kommunikasjonsdirektør Halvor Molland i Hydro til avisen.Dersom det likevel kommer en langsiktig løsning for Fundo på bordet, åpner Molland likevel for at Hydro kan komme til å vurdere saken på nytt.Mandag ble det kjent at Fundo er konkurs og bostyret har nå en måned til å finne nye eiere, for å hindre at 320 ansatte står uten jobb. DnB NOR sikrer økonomien til videre drift i denne perioden. Banken sørger dessuten for at de ansatte får utbetalt desemberlønnen. (©NTB)