Jullum: Fallet bremser opp

Fallet i industrien er i ferd med å bremse opp, mener sjeføkonom Frank Jullum i Fokus.

Sjeføkonom Frank Jullum i Fokus Bank - Foto: Finansavisen

Norsk sesongjustert PMI endte på 40,7 i desember, noe som er uendret fra måneden før, opplyser Fokus Bank i en melding- Dette er en indikasjon på at fallet er i ferd med å bremse opp, skriver ifølge Reuters sjeføkonom Frank Jullum i Fokus.Trenden med et mindre markant PMI-fall i Norge enn i andre europeiske land fortsetter for tredje måned på rad, men Jullum påpeker at desember-tallene kan være påvirket av få virkedager i perioden for datainnsamling.Blant delindeksene gikk produksjonsindeksen og indeksen for leveringstid markert tilbake, mens lager- og ordreindeksen steg. Oppgangen i sistnevnte kan ifølge Fokus-økonomen forklares med økt ordreinngang i hjemmemarkedet.