Lasteskipet Wilson Mo var nær ved å gå på en grunne sør for Stad etter at det fikk motorstopp og kom i drift tidlig lørdag morgen.Det ble igangsatt en større redningsaksjon i morgentimene, blant annet med et kystvaktskip og et Sea King-redningshelikopter. I 9.30-tiden klarte imidlertid skipet å passere grunnen uten å gå på den. Men situasjonen var i 11.40-tiden fremdeles ikke avklart.- Skipet har ennå ikke fått motoren i gang. Foreløpig er det ikke noen fare, men hvis vi ikke får kontroll innen et par timer, så kan det oppstå nye situasjoner, sier redningsleder Nils-Ole Sunde ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.
Driver nordoverIkke farlig last
En taubåt er på vei til skipet, som driver nordover på det værharde Stadhavet. Det blåser sørlig storm i området.- Hvis skipet driver videre i den retningen det gjør nå, så er det ikke noen grunner på mange timer, men hvis det skulle forandre retning, så er det grunner ulike steder inn mot Stadlandet, men vi anser det som lite sannsynlig, sier Sunde.Det er tolv personer om bord. Et Sea King-redningshelikopter er i beredskap for å kunne evakuere alle om bord dersom skipet går på grunn.Skipet har ikke farlig last, utover en betydelig mengde bunkersolje.Wilson Mo tilhører rederiet Wilson i Bergen. Bulkskipet ble bygget i 1975 og er på 3.658 bruttotonn, skriver bt.no. (©NTB)